Nyomtatvány

Az Artisjus szerződést köt a hangfelvétel kiadójával, így adunk engedélyt a művek felhasználására: kiadásra, sokszorosításra, terjesztésre.  A szerződésminták ezen az oldalon érhetőek el.

Ha a mű átdolgozás, versmegzenésítés vagy fordítás, csatolni kell az eredeti mű szerzőjének engedélyét is, amelyet a Szerzői Kapcsolatok Osztálya vesz át, és ellenőriz. A versmegzenésítés esetén a költő, illetve jogutóda írásbeli engedélye szükséges

Az engedély a független kiadókat jogosítja fel a már nyilvánosságra hozott, nem színpadra szánt, szöveges, vagy szöveg nélküli zeneművek változatlan formában történő kiadására, sokszorosítására, terjesztésére.

Fontos, hogy ez az engedély nem helyettesíti a Szjt. által védett szomszédos jogi teljesítmények (hangfelvétel-előállítói, előadóművészi, stb.) felhasználásához megszerzendő engedélyeket.

Amennyiben átdolgozott, ill. fordított mű kerül felhasználásra, a szerzői jogosult írásbeli engedélyét a szerződéshez csatolni kell. Versmegzenésítés esetén a költő, ill. jogutóda írásbeli engedélye szükséges.

  • Műsortükör – Kérjük excel-táblázatként beküldeni, aláírásra itt még nincs szükség.
  • Műsoros audió hangfelvétel-kiadás engedélyezése: M1 Szerződés
  • CD-ROM, DVD-ROM kiadásának engedélyezése: AV3 Szerződés
  •  Műsoros audiovizuális kiadványok engedélyezése esetén az alábbi szerződésminták használatosak:

a) Elsősorban zenei tartalmú (koncert, zenés portré, klip, stb.) kiadvány: AV1 Szerződés

b) Játék -és egyéb filmet tartalmazó kiadvány: AV2 Szerződés

1. sz. melléklet a zenegépek adatainak bejelentéséhez

2. sz. melléklet adatszolgáltatás az egyes zenegépeken többszörözött művekről

Adatszolgáltatás forgalomba hozott kiadványról