“Új szerző vagyok az Artisjusnál”

Még nem regisztrált az Artisjushoz, de szeretne szerzői jogdíjat kapni a művei elhangzásai után? Íme az összes lépés ahhoz, hogy akár a legközelebbi jogdíjfelosztásból már részesülni tudjon.

Az Artisjushoz regisztrálni lehet Ügyfélkapus hitelesítéssel online; személyesen budapesti irodánkban; vagy postai úton.

Tájékoztatjuk, hogy a személyes ügyfélfogadás jelenleg korlátozottan, indokolt esetben és előzetes időpontegyeztetést követően érhető el irodánkban. A postán beküldött dokumentumokat feldolgozzuk, de ez a megszokottnál több időt vehet igénybe. Megértését köszönjük!

1. REGISZTRÁCIÓ

ÜGYFÉLKAPUS HITELESÍTÉSSEL ONLINE

Az Ügyfélkapu segítségével egyszerre regisztrálhatja magát szerzőként, adhat szerzői megbízást az Artisjus részére, és regisztrálhat online ügyintézési rendszerünkbe (a SZIR-be), hogy ezentúl szerzői jogdíjas ügyeit bárhonnan, bármikor nyomon követhesse.

 1. Töltse ki online regisztrációs űrlapunkat! Kattintson →ide← az űrlap megnyitásáért. Ügytípusként válassza a “Regisztráció az Artisjushoz” opciót.
 2. Mentse le számítógépére a kitöltés eredményeképp kapott adatlapo(ka)t.
 3. Hitelesítse az adatlapo(ka)t az Ügyfélkapun keresztül, és küldje nekünk tovább az Ügyfélkapu felületéről az irat@artisjus.com email címre. Útmutatónkat itt olvashatja.
 4. A beérkezett adatlap(ok) feldolgozását munkaidőben megkezdjük, a regisztráció sikerességéről és a SZIR-hozzáférésről emailben küldünk értesítést.

SZEMÉLYESEN

 • Ha személyesen először keresi fel irodánkat, a regisztrációhoz az alábbiakra lesz szükség.
  Személyes regisztrációhoz szükséges iratok és adatok:
  – Személyi igazolvány / Útlevél / Vezetői Engedély
  – Adóazonosító kártya
  – Bankszámlaszám (a jogdíjkfizetéshez kötelező megadni)
 • Címünket és nyitvatartásunkat ezen az oldalon találja meg. Előzetes bejelentkezés a járványhelyzet miatt szükséges.

Tájékoztatjuk, hogy a személyes ügyfélfogadás korlátozottan, indokolt esetben és előzetes időpontegyeztetést követően érhető el irodánkban.

POSTAI ÚTON

 • Ahhoz, hogy az összes szükséges adatunk meglegyen számfejtési, kifizetési és kapcsolattartási célokra, kérjük, egy eredeti személyi adatlapot kitöltve, aláírva juttasson el irodánkba.
  Valamint kérjük, töltse ki és küldje el nekünk a szerzői megbízást is két példányban. Ezzel válik ingyenessé a műbejelentés, és ennek leadását követően tud regisztrálni az online ügyintézési rendszerbe (SZIR), ahol például online is intézhető a művek bejelentése, a jogdíjak nyomonkövetése. A megbízás feltételeit és előnyeit ezen az oldalon találja meg.
  A személyi adatlap és a szerzői megbízás elérhető a Nyomtatványoknál. 
  Postacím: Artisjus Egyesület, 1016 Budapest, Mészáros utca 15-17.

Személyes adatait a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük, adatvédelmi tájékoztatóinkat itt olvashatja.

Külföldön is elhangzanak a művei?
Ebben az esetben is elegendő az Artisjushoz regisztrálni, mert a kölcsönös képviseleti kapcsolatainknak köszönhetően más országokban is érvényesítjük a jogdíjait.

2. ONLINE ÜGYINTÉZÉS

A személyi adatlap és a szerzői megbízás leadásával együtt érdemes regisztrálni online ügyintézési rendszerünkbe (a Szerzői Információs Rendszerbe) is. Így minden kifizetési adatához és a zeneművei adataihoz kényelemesen, online módon bármikor hozzáférhet, illetve személyes adatait is egyszerűen módosíthatja.

Mivel online rendszerünk pénzügyi adatokat is tartalmaz, a regisztrációt személyesen irodánkban, vagy az Ügyfélkapun keresztül intézheti. Postai úton NINCS lehetőség a SZIR-be regisztrálni. Részletek itt.

3. MŰBEJELENTÉS

Az új dalokat, zeneműveket azok megalkotása után azonnal, lehetőleg még az első nyilvános elhangzás előtt érdemes bejelenteni az Artisjusnál. A műbejelentés menetéről az erről szóló menüpontban lehet olvasni.

Elso_Lepesek_Artisjus_fuzet_WEB