Nyomtatványok

Innen töltheti le szerzőknek szóló nyomtatványainkat. Személyi adatlap, szerzői megbízás, szerzői tájékoztató, területi hatály korlátozása, tagsági belépési nyilatkozat, adóelőleg-nyilatkozat.

Személyi adatlap

Személyi adatlap

  • Kitöltendő 1 példányban. Új regisztráció esetén minden mező kitöltése kötelező! Aláírva, eredetiben kérjük eljuttatni a Szerzői Kapcsolatok Osztályára (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.).
  • Vagy regisztráljon Ügyfélkapus hitelesítéssel online. Válassza a “Regisztráció az Artisjushoz” opciót. A szerzői regisztrációról és az Ügyfélkapus hitelesítés menetéről itt olvashat bővebben.
Szerzői megbízás

Szerzői megbízás

  • Kitöltendő 2 példányban. Aláírva, eredetiben kérjük eljuttatni a Szerzői Kapcsolatok Osztályára (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.)
  • Vagy adjon az Artisjusnak megbízást Ügyfélkapus hitelesítéssel online. Válassza a “Megbízás a szerzői jogok kezelésére” opciót. A szerzői megbízásról és az Ügyfélkapus hitelesítés menetéről itt olvashat bővebben.


Szerzői tájékoztató

  • Beküldése nem szükséges, viszont alapos átolvasása kiemelten fontos és javasolt, mivel itt találhatók meg a közös jogkezelés lényeges feltételei.


Függelék – területi hatály korlátozása

  • Csak akkor kell beküldeni, ha az Artisjusnak adott megbízást területre (például Magyarországra) szeretné korlátozni. Ez esetben ezt a dokumentumot kell két eredeti példányban eljuttatnia a Szerzői Kapcsolatok Osztály postai címére: 1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Egyesületi TAGSÁG

Tagsági belépési nyilatkozat szerzőknek

  • Megfelel a tagsági feltételeknek? Kérjük, 2 példányban aláírva juttassa el a Szerzői Kapcsolatok Osztályára (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.).
Adóelőleg-nyilatkozat 2023

Az Artisjus a szerzők részére kifizetett jogdíj adóelőlegének megállapításakor a 10 százalékos költségátalányt alkalmazza. Ha az adóelőleg megállapításánál Ön inkább a tételes költségelszámolást szeretné kérni, akkor kérjük töltse ki, és aláírva, két eredeti példányban küldje el címünkre az alábbi nyilatkozatot. (Cím: 1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.)

Adóelőleg-nyilatkozat 2024