Online rendszer zeneműkiadóknak

Az Artisjusnál regisztrált zeneműkiadók (music publisher) jelszóval védett internetes felületen kezelhetik szerződéseiket. Regisztrálással kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a lenti elérhetőségek egyikén.

Funkciók

Zeneműkiadói Információs Rendszerünk (ZIR) a zeneműkiadói szerződésregisztrációk kezelésére és nyomon követésére létrehozott webes alkalmazás, mely kiváltja a zeneműkiadói szerződések eddigi, papíralapú regisztrációját. Az online fiók valós idejű (real time) kapcsolatban van az Artisjus nyilvántartásával, az adatokat a működés során közvetlenül az Artisjus belső integrált IT rendszerének szerződés-adatbázisából kéri le. A userek az alkalmazással közel 30 ezer alkiadói szerződéshez férhetnek hozzá.

További funkcióként a zeneműkiadók lekérdezhetik egy adott zenemű jogosulti szerkezetét és forgalmi adatait is.

Regisztráció

A zeneműkiadók online rendszerbe történő regisztrációját a Dokumentációs Osztály koordinálja.
A rendszerben több jogosultsági szint is ki lett alakítva, (1) a regisztrációt és a módosítást végző kiadói felhasználóknak, illetve (2) egy, a nemzetközi kiadói központok munkáját segítő lekérdező mód (ez a jogosultság módosításra nem ad lehetőséget).

Azon zeneműkiadóknak, akik rendelkeznek hazai, eredeti repertoárral, a Zeneműkiadói Információs Rendszeren (ZIR) kívül a Szerzői Információs Rendszer (SZIR) is rendelkezésükre áll.
A SZIR azért előnyös a zeneműkiadók számára, mert bármikor kényelmesen, online ellenőrizhetik zeneműveik regisztrált adatait, új műregisztrációt indíthatnak, élőzenei fellépéseket, műsorokat tudnak bejelenteni, azonosítatlan, függő műveket tisztázhatnak, illetve a felület reklamációk benyújtását is lehetővé teszi.

A SZIR-be való regisztráció pontos menetével kapcsolatban forduljon zeneműkiadói kapcsolattartóinkhoz az alábbi elérhetőségeken:
[email protected]
+36 1 488 2670
+36 1 488 2708