Online rendszer zeneműkiadóknak

Az Artisjusnál regisztrált zeneműkiadók (music publisher) jelszóval védett internetes felületen kezelhetik legfontosabb adataikat. Regisztrálni személyesen, a zeneműkiadói kapcsolattartással foglalkozó Dokumentációs Osztályon lehet.

Funkciók

Zeneműkiadói információs rendszerünk a zeneműkiadói szerződésregisztrációk kezelésére és nyomon követésére létrehozott webes alkalmazás. A rendszer tehát a zeneműkiadói szerződések eddigi, papíralapú regisztrációját váltja ki. Az online fiók valós idejű (real time) kapcsolatban van az Artisjus nyilvántartásával, az adatokat a működés során közvetlenül az Artisjus belső integrált IT rendszerének szerződés-adatbázisából kéri le. A userek így közel 30 ezer alkiadói szerződéshez férnek hozzá az alkalmazással.

További funkcióként a zeneműkiadók lekérdezhetik egy adott zenemű jogosulti szerkezetét és forgalmi adatait.

Regisztráció

A zeneműkiadók számára az online rendszerhez való regisztráció a szokott kapcsolattartási ponton, a Dokumentációs Osztályon, személyesen történik.

A rendszerben több jogosultsági szint is ki lett alakítva, (1) a regisztrációt és a módosítást végző kiadói felhasználóknak, illetve (2) egy, a nemzetközi kiadói központok munkáját segítő lekérdező mód (ez a jogosultság módosításra nem ad lehetőséget).