Új üzlet bejelentése

Tudja meg néhány kattintással, mekkora zenei jogdíjjal számolhat, ha vendéglátó üzletében zenét szolgáltat – és jelentkezzen be hozzánk jogosításra. Tarifa és nyomtatványok.

Figyelem! A kalkulátor frissítése jelenleg folyamatban van, emiatt előfordulhat, hogy a ténylegesnél alacsonyabb jogdíjat számol. 

Kérem, hogy az Artisjus munkatársai keressenek meg az online nyomtatványon kitöltött adatok szerinti felhasználás jogosítása céljából.

A fizetendő szerzői, előadói és kiadói jogdíj együttes összege az Ön üzletére:

I. kat. üzlet esetén
(pl. exkluzív étterem)
II. kat. üzlet esetén
(pl. magas színvonalú étterem)
III. kat. üzlet esetén
(pl. átlagos színvonalú étterem, nappali bár)
IV. kat. üzlet esetén
(pl. büfé, kocsma)
V. kat. üzlet esetén
(pl. cukrászda)

Kérjük várjon...

Az adatok beírásával akár itt, online is bejelentheti a zenefelhasználást.

  • A kalkulátorban szereplő jogdíjmérték nem minősül az Artisjus által adott tájékoztatásnak az ügyfél által ténylegesen fizetendő jogdíjakról, amelyeket az Artisjus a felhasználás pontos körülményeiről szóló adatszolgáltatás birtokában tud csak megadni.
  • A kalkulátorban szereplő jogdíj NETTÓ érték, amelyet 27% áfa terhel.
  • A kalkulátorban szereplő jogdíjak összesítve tartalmazzák a szerzői és szomszédos jogdíjakat, illetve a befogadóképesség miatt növekedett jogdíj-összeget is. 
  • A vendéglátó üzletek kategóriabesorolását az üzlet szolgáltatási színvonala alapján az Artisjus végzi el, a fent megadott üzlettípusok csak példát jelentenek az adott kategóriára nézve. Az üzletkategóriák pontos leírása megtalálható itt.
  • A naponként számított jogdíjak alapján az Artisjus negyedévente küld jogdíjfizetési értesítőt a fizetendő jogdíjról, annak befizetése után pedig számlát állít ki.
  • A kalkulátor az alapvető zeneszolgáltatást, tehát a háttérben szóló gép- és élőzene jogdíját tartalmazza. Ha vendéglátóhelyen zenés rendezvényt szervez (pl. bál, diszkó, műsor, koncert) vagy magasabb színvonalú zeneszolgáltatást nyújt (pl. zenegép), kérdezze kollégáinkat a pontos jogdíjmértékekről: bejelentes@artisjus.com
Tarifa

Letölthető, teljes tarifánk: Vendéglátó üzletek és szálláshelyek jogdíjközleménye

A vendéglátó üzletekre vonatkozó tarifákat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ajánlása alapján az igazságügyért felelős miniszter hagyja jóvá.

Nyomtatvány

Új vendéglátó üzlet, zenefelhasználás bejelentése (változásbejelentésre is használható)

Az űrlapot eredeti aláírással és pecséttel ellátva kell eljuttatni a Nyilvános Előadási Főosztály postai elérhetőségére.

  • Postázási cím: Artisjus Nyilvános Előadási Főosztály, 1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
  • Email: bejelentes@artisjus.com
  • Fax: (1) 212-1546

Köszönjük!