Leírás

Fitnesztermek, táncórák és más csoportos sportfoglalkozások helyszínei mellett a klinikák, rendelők és kórházak is itt találják meg a rájuk vonatkozó tudnivalókat, ha zenét szeretnének használni.

.

Sport

A csoportos sportfoglalkozások többsége elképzelhetetlen zene nélkül. Ilyenkor a zene felhasználója üzletet épít az elhangzó zeneszámokra, hiszen azok értéket adnak hozzá tevékenységéhez. Ezt a fitneszterem vagy akár a táncóra szervezője minden további nélkül meg is teheti, ha a jogdíjat befizeti az Artisjushoz.

Nem kell külön kérni a szerzők, előadók, kiadók hozzájárulását, mert a közös jogkezelő egy kézből ad engedélyt a zene felhasználására – legyen szó akár külföldi, akár magyar zeneszámokról.

Egészség

Kellemesebb, nyugodtabb közérzetet biztosíthat, ezáltal a váróteremben töltött idő minőségét javíthatja az odaillő háttérzene. Egyre több magánrendelő, klinika dönt úgy, hogy zenét szolgáltat bizonyos helyiségeiben – tipikusan a várótermeiben.

Ezzel egy olyan plusz szolgáltatást nyújt páciensei számára, amellyel üzleti értelemben is feljebb pozícionálja magát versenytársainál.

A rendelőkben, várótermekben hallható zenék alkotóinak kompenzációját jelenti a jogdíj, amelyet ezek az intézmények az Artisjus részére fizetnek be. A közös jogkezelő ezeket az összegeket újraosztja a zenék tulajdonosai – azaz a szerzők, előadók és a hangfelvétel előállítói között.

A közös jogkezelés célja az, hogy egyablakos ügyintézéssel érvényesüljenek az alkotók jogai minden olyan helyen, ahol műveiket felhasználják és azokra üzletet építenek.

Szépségszalonok, gyógyszertárak

A kozmetikák, fodrászatok, szépségszalonok és gyógyszertárak az Üzletek menüpontban találják meg a rájuk vonatkozó információkat.