Bejelentés és díjfizetés

Így kell a bejelentést intézni és a jogdíjat rendezni az Artisjusnál, ha a csoportos sportfoglalkozáson vagy a rendelőben, rendelő várójában, klinikán zene szól, illetve zene lejátszására alkalmas eszköz található.

Ha üzletét vagy rendelőjét a vírushelyzet miatt bezárja, vagy sportfoglalkozásait, zeneszolgáltatását szünetelteti, erről, kérjük, e-mailben küldjön egyszerű bejelentést számunkra (bejelentes@artisjus.com). Jogdíjat a járványügyi veszélyhelyzet időszakára, ha az üzlet/rendelő teljes bezárása (vagy a zeneszolgáltatás kikapcsolása) mellett dönt, nem kell fizetnie. Ha zárva tartása vagy vendégforgalmának korlátozása esetleg a veszélyhelyzet után is fennmaradna, arról majd akkor külön bejelentést kell tennie.


A szerzői jogi törvény szerint kötelező bejelenteni az Artisjushoz a nyilvános zenefelhasználást, és azt is, ha ebben változás következne be. Ha a bejelentést az üzlet nem teszi meg, a jogdíjon felül költségátalány is fizetendő, hogy a mulasztás terheit ne a pontosan bejelentők és befizetők viseljék.

Mikor kell bejelenteni a zenefelhasználást?

A bejelentést már a zenefelhasználás megkezdése ELŐTT meg kell tenni az Artisjus felé.

Hogyan lehet a bejelentést intézni?

A honlapról letölthető vagy az Artisjus Műsorengedélyezési Főosztályának munkatársaitól kérhető adatszolgáltatási lapok kitöltésével.

Az űrlapot eredeti aláírással és pecséttel ellátva kell eljuttatni a Műsorengedélyezési Főosztályra emailben vagy faxon, vagy postai úton.

Ki ellenőrzi, hogy bejelentettem-e a zenefelhasználást?

Kollégáink egy-egy területen folyamatosan tartják a kapcsolatot a zenét szolgáltató helyekkel, és eközben ellenőrzik a zenefelhasználás körülményeinek esetleges változását, a bejelentési kötelezettség teljesítését és ebben az utóbbi körben a nem zenélő üzleteket is.

Az ellenőrzések során, ha a zenefelhasználást vagy annak módosulását a felhasználó nem jelentette be, a helyszínen adatszolgáltatási lapot állítanak ki.

Honnan derül ki, mennyit kell fizetnem?

A jogdíj pontos mértékét a névre szólóan kiküldött jogdíjfizetési értesítőben közöljük rendszeresen. A beküldött adatszolgáltatási lapon szereplő adatokat alapul véve, kollégáink kalkulálják ki a fizetendő jogdíjat az aktuális évi tarifa alapján.