Küldetés

Az Artisjus küldetése a zeneszerzők, szövegírók, zeneműkiadók és írók egyesületeként, hogy szerzői jogaikat hatékonyan és átláthatóan kezelje, érdekeiket érvényesítse és információkkal lássa el őket, ezzel elősegítve műveik jogszerű felhasználását. 

Az Artisjus a zeneipar non-profit szervezeteként gondoskodik társadalmi és természeti környezetéről. Célunk, hogy sok jó zene szülessen és legyen elérhető a legszélesebb körben, és hogy a társadalom az alkotók szerepét elismerje, műveik értékét felismerje.

Az Artisjus elkötelezett a szerzői jog legmagasabb szintű szakmai művelése iránt, annak szerzőközpontú és fenntartható modelljei mentén.

Alkotóközpontúság

Tevékenységünk során mindig a szerző érdekeit legjobban képviselő megoldást választjuk az egyensúly teremtésére alkalmas lehetőségek közül.

Híd-szerep

Összekötjük egymással a zeneművek alkotóit és felhasználóit, megkönnyítve kapcsolattartásukat.

Hatékonyság

Jogdíjbeszedési és felosztási munkánk során a legjobb gyakorlatoknak megfelelően járunk el, az igazságosság mellett a hatékonyság szempontja alapján. Kollégáink munkájukat folyamatos tanulással a legmagasabb szakmai színvonalon, a legmagasabb technikai szabványoknak megfelelően végzik.

Átláthatóság

Bonyolult, összetett területen működünk, ezért működésünket a legvilágosabban kommunikáljuk minden érintett szereplő felé.

Nonprofit jelleg

Minden, a működéshez és a hosszú távú fenntartásához nem szükséges pénzt a szerzőknek és zeneműkiadóknak fizetünk ki jogdíjként.

Szolidaritás

Akülönböző piaci erővel rendelkező szerzőknek és zeneműkiadóknak azonos színvonalú jogkezelési szolgáltatást nyújtunk; a kulturálisan értékes zenei és irodalmi törekvéseket alapítvány útján támogatjuk.

 Felelősség…

…a magyar kultúráért – működésünkkel – betartva a nemzetközi jogi kötelezettségeket – előmozdítjuk új magyar művek létrejöttét, valamint azok belföldi és külföldi felhasználását.

…a környezetért – Felismerjük felelősségünket a természeti környezetért, és csökkentjük környezetterhelésünket. A környezettudatos magatartásra minden velünk kapcsolatban álló érdekgazdát ösztönzünk.

…a fenntartható zeneiparért – Több mint száz éve működünk a szerzőijog-kezelési területen; nem rövid távú sikerekért dolgozunk, hanem hosszútávon fenntartható kulturális piacokért, kiszámítható jogdíjbevételekért.