Dalszerző tábor 2022

A 2022 nyarán szervezett Artisjus Songwriting Campre tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A tábor végére több mint 25 új dalt írtak a résztvevők.

Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre a világ különböző pontjairól, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. A külföldi művészek Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Lengyelországból, Lettországból, Norvégiából, Portugáliából, Szlovákiából és Ukrajnából utaztak Magyarországra, hogy háromfős csapatokban írjanak dalokat. Június 1-től három napon át nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában akár a nap 24 órájában. A korábbi táborokban létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is.

A három nap kiemelkedő eredménnyel zárult: született békehimnusz ukrán-magyar szerzőktől, fesztiválhimnusz a Művészetek Völgyének, filmzenék az RTL Klub sorozatához, és további dalok megjelentetését is tervezik.

A háború sújtotta Ukrajna is delegált hozzánk egy dalszerzőt, Roman Cherenovot. A tábor talán leghimnikusabb szerzeményét Mihalik Ábellel és Czutor Zoltánnal közösen prezentálták EYO címmel. A dalt az Artisjus a 2022-es tábor hivatalos zenéjének választotta.

>>Beszámolónk a Dal+Szerző blogon<<

Az Artisjus Songwriting Camp hivatalos honlapja: https://songwriting.hu/