Dalszerző Tábor 2021

Az Artisjus Songwriting Campre a magyar zenészek mellett hét országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek, hogy néhány napon át közösen alkossanak.

2021 májusában tartottuk meg a második Artisjus Songwriting Campet a Zeneszöveg.hu csapatának szervezésében. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a külföldi tehetségek közötti együttműködést.

Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Németországból és közép-kelet európai országokból, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. Május 18-tól négy napon keresztül hét berendezett produceri stúdióban írtak dalokat együtt a résztvevők. A korábbi táborokban született együttműködésekből már létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is. A tábor fő célja a magyar könnyűzenei export ösztönzése oly módon, hogy a hazai zenészeket összehozza külföldi művészekkel  ők a közös dalszerzés során új szerzőtársra találhatnak egymásban, és hosszabb távon is dolgozhatnak közös produkciókon.

A 21 résztvevő naponta változó felállású csapatokban dolgozik azzal a célkitűzéssel, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. 2021-es Artisjus Songwriting Campen Lévai Balázs filmproducer izgalmas kihívás elé állította az alkotókat: készülő forgatókönyvéhez várt filmzenét a táborozóktól. A karácsonyi tematikájú film a 80-as években játszódik majd, ami zenei szempontból különösen izgalmas terep, hiszen a korszak könnyűzenéje, illetve az akkori slágerek mai feldolgozásai kifejezetten népszerűek a fiatalok körében.

>>Beszámolónk a Dal+Szerző blogon<<

Az Artisjus Songwriting Camp hivatalos honlapja: https://songwriting.hu/