Siklósi Örs (posztumusz-díj)

Az idei Artisjus-junior díjat idén a bizottság úgy döntött, egy alkotónak adja, a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Siklósi Örsnek. 

A 2006-ban középiskolai barátaival alapított AWS zenekar nagy utat járt be az elmúlt években. Eredetileg angol nyelven írták dalaikat, majd egyre több magyar nyelvű szerzemény született, melyekre egyre többen felfigyeltek a hazai modern-metál szcénában. Zenei stílusuk sose tartozott a mainstream irányzatokhoz, ezért is érte robbanásként a formációt “Viszlát nyár” című dalukkal való döntőjébe jutás a 2018-as A DAL-ban, majd a verseny megnyerése, mellyel országos figyelmet kaptak. Az Eurovíziós szereplés mellett párhuzamosan építették nemzetközi karrierjüket, Európa több országában is turnéztak. 

Örs zeneszerzői munkássága tragikus módon félbemaradt. A még harmincadik évét sem betöltő alkotó 4 nagylemezt, 2 EP-t és 2 kislemezt jelentetett meg zenekarával az elmúlt 10 évben. Ez rendkívüli teljesítmény és pótolhatatlan veszteség, amiért nem kísérhetjük tovább figyelemmel Örs munkáját. 

A díjat ajánljuk az AWS zenekarnak mint alkotóközösségnek, és mélyen együtt érzünk velük és minden hozzátartozójukkal. 

 

A laudációt írta: Jónás Vera

Fotó: Bodnár Dávid