Nagy Emma Quintet

A 2018-ban alakult Nagy Emma Quintet híre futótűzként terjedt szét a magyar jazz- és könnyűzenei színtéren. A zenekar frissessége egyedülálló, itthon hasonlóan különleges dalokat író alkotói közösség alig akad a fiatalok közt.

Nagy Emma különleges hangja, zeneszerzői és hangszerelői kvalitása elvitathatatlan. A dalok álomszerű hangulata tisztán tükrözi a frontember személyét és zenekarvezetői tehetségét. Szerzeményeik nem igazodnak, nem akarnak hasonlítani, megfelelni semmilyen trendnek, önmaguk útját járják, mégis átütőek. A kvintett lemezein és élő felvételein egyszerre hallunk pontos és átgondoltan megírt kompozíciókat, de a csapat zenei összhangja és improvizációja még ugyanannyit hozzátesz az élményhez. A zenekar tagjai: Nagy Emma (ének), Oláh Krisztián (zongora), Cseh Péter (gitár), Dénes Ábel (bőgő) és Klausz Ádám (dob); az alkotóközösség része még Nagy Gergő szövegíró, aki a borítókat is készíti.

Már számos nemzetközi fesztivál is felfigyelt rájuk, alig pár év után három nagylemezt (Set to Face, Low Frequency Oscillator, Synced), több külföldi fesztivált, showcase fellépést és számos zenei díjat tudhatnak maguk mögött.

A laudációt írta: Jónás Vera

Fotó: Labancz Viktória