Molnár Tamás

Zenét szerezni, szöveget írni egyszerű és intuitív dolognak tűnhet, amikor épp egy aktuális sláger dallamtapadásával küzdünk. „Ilyet mindenki tud…” – hányszor halljuk ezt nem szakmabeli ismerőseinktől!

Az Artisjus Az Év Dalszövegírója díjával szeretné mindig kiemelni azon alkotókat, akik újra és újra képesek olyan dalszövegek írására, amelyek egyszerre fogalmaznak meg mély, sokszor saját személyes élményeket és azok tanulságait, mégis mindenki számára elérhetővé, érthetővé és átélhetővé teszik ezeket. Ezek a dalok valós történetekről szólnak, melyeket olyan emberek írnak, akik a legsötétebb helyekről tudnak dolgokat átfordítani művészi kifejeződéssé – ez az, amire kevesen képesek.

Nagyon büszkék vagyunk Molnár Tamásra, aki tinédzser kora óta szinte töretlenül dolgozik saját és másoknak írt dalain; több száz szerzemény van már a háta mögött. Minden projektjében, zenekarában megújul, képes változni és változtatni nemcsak zenében, stílusaiban, de személyiségében egyaránt. Az elmúlt húsz színpadon töltött éve magasságainak és mélységeinek túlélője, feldolgozója és sikeres, elismert művésze. Példát mutat a vele egy időben felnövő és a mai fiatalok generációjának egyaránt, mert sikerei mögött láthatjuk és érezhetjük kitartó munkáját, elszántságát és elképesztő akaraterejét.

A laudációt írta: Jónás Vera

Fotó: Labancz Viktória