Kiss Gábor

6 órára, 14 percre és 14 másodpercre lenne szűkségünk ahhoz, hogy kiváló dalainak sokaságát folyamatos egymásutánban meghallgathassuk. Ezernél is több dal található még a fiókjában, amit egyelőre nem is ismerünk.

Kiss Gábor zeneszerző életének nagy részét a hangjegyek birodalmában éli, távol a színpad fényeitől. Általa megannyi tehetség kapott már teret, hogy a közönség szeretetében megfürödjön: Cserháti Zsuzsa, Zoltán Erika, Unisex, Zséda, Gáspár Laci, Éliás Gyula, Baby Sisters, Erdőhegyi Brigitta, Szalontai Szilvi, Tunyogi Orsi… hogy jó pár előadót megemlítsek a teljesség igénye nélkül. Ők mindannyian sokat köszönhetnek szerzői munkásságának.

De Gábornak mára könnyű dolga van. Ír egy dalt, szól a hozzá legközelebb álló embernek… Drágám! Megtennéd, hogy elénekled ezt a sort? Pappararara… Ok! Azt hiszem, ebből lehet jó dal… s lőn: „Nincs még egy pillantás, mi vérem szítaná”…

…és nem mondom, hogy ez ilyen egyszerűen működik, mert ezt bizony ki kell érdemelni!

Kiss Gábor munkásságát áttekintve már az általa írott dalok címei is elegendőek voltak ahhoz, hogy laudációmat rendhagyó módon ezekből szemezgessem:

„Eljött egy perc” és ez a díj „Talán csak egy állomás” de „Boldog most a szívem”, mert legyen „Csöndes stadion”, „Hétköznapi reggel”, vagy „Ha túl nagy már a zaj” a Te szívedben tényleg ”Itt a groove”! „Olyan, mint Te”!

Gábor! „Érezd, amit Én”! S bár nem mondhatnám, hogy „Szebb vagy mindennél”, „Így jó vagy” és tudtuk, hogy „Így lesz”! Bármit „Ellophat Tőled a nyár” „Engedd hát”!

Mert ez „Nem tévedés”… Látod!? Most már „Nincs határ”, és nem vagy a „Szomorú napok rabja”! „Te lettél a minden”!

És nézd! „Ma éjszaka” érted „Csöppen a pezsgő”… „Te vagy a fény”

Ha majd „Távol jársz” „Krómszínű síneken” hiszen „Hív a nagyvilág” ne „Tűnj el” „Hadd legyen” nekünk is „Jó veled”… „Jó volt jó nem volt”…

„Soroljuk a tényeket”? „Ki tiltja meg”? Mégis inkább annyit mondunk „Legyen szép napod”!

Bolyki Balázs