Jónás Vera

Jónás Vera nem véletlenül választotta együttesének az Experiment nevet. Ő egy kísérletező hajlamú művész. Kísérletező hangszerelésben, hangzásban, megszólalásban. De kísérletező a kompozíciók zenei anyagában (harmóniáiban, dallamfordulataiban) és a kompozíciók felépítésében is. Tudatosan kerüli a szimmetriát és a „használt anyagot”, a „second hand” fordulatokat. Dalai alapvetően intellektuális karakterűek, de átsüt rajtuk valami női érzékenység, sőt érzékiség, amitől izgalmassá válnak.

Laudáció: Victor Máté

Énekes, dalszerző, gitáros. A fiatal művész olyan kísérletező crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással.

A Jónás Vera Experiment formáció Game című albuma Japánban is debütált, egy ötállomásos miniturnéval is megtámogatva. Vera részt vett az amerikai OneBeat programban, ahol egy nemzetközi zenészcsapat tagjaként számos koncertet adott az Egyesült Államokban.

A zenekar Not the same című dalát az RTL Klub friss sorozatában, a Válótársakban is hallhatta már a közönség. A Game után, 2014-ben érkezett a Wanted című kislemez, melynek egy dalát a Balaton Method című, egész estés zenészmoziban is megörökítették. A készülőben lévő Tiger, now című új album egyik dala, a Walk away az Index idei dalversenyében is jelölt az év dala címre.