Jamie Winchester & Hrutka Róbert

Jamie Winchester és Hrutka Róbert több mint tíz éve zenél Magyarországon. Számos zenekarban megismerhette már őket a közönség, de a film- és reklámvilág berkeiben sem ismeretlen a nevük.

Jamie a Baba Yaga formációban kezdte zenei karrierjét, majd sorra kapta a felkéréseket a magyar zenei élet legkiemelkedőbb művészeitől. Játszott többek között Koncz Zsuzsa, Révész Sándor, Charlie, Ákos, a Jazz+Az, Tolcsvay László, Tátrai Tibor és Malek Andrea, valamint Pierrot mellett is.

Robi évekig állandó zenei felelőse volt többek között a Coca Cola és a Pannon GSM reklámfilmjeinek [Pannon, Bee, djuice], valamint több hazai sikerfilmben[Magyar vándor, Valami Amerika, Fej vagy írás] hangzottak már fel szerzeményei. Több olyan televíziós produkció dallamainak is megálmodója volt, mint a Rendőrsztori, a Tea vagy a Claudia Show.

Jamie Winchester és Hrutka Róbert, annak ellenére, hogy már régóta jelen vannak a magyar zenei életben, igazán 2001-ben robbantak be a köztudatba Robi It’s Your Life című szerzeményével, melynek nem várt mértékű sikeréhez nagyban hozzájárult a magával ragadó szöveg és Jamie varázslatos hangja. A díjnyertes reklámdal gyorsan belopózott a fülekbe, a siker nyomán pedig a szerzőpáros úgy döntött, hogy közös vállalkozásba fog és kiadja első maxiját. A dal óriási sikert aratott: állandó szereplője volt a rádiók slágerlistáinak és a kívánságműsoroknak. Az It’s Your Life több dj-t is megihletett: Sterbinszky, Schultz és Szeifert is feldolgozta, így a hazai klubokban is hamar népszerű lett. A single végül még Spanyolországba is eljutott, ahol felfigyeltek a dalra és felvették kapcsolatot a kiadóval. A maxi spanyolországi megjelenését követően és a hazai sikerek láttán Jamie és Robi stúdióba vonult, és elkészítette első közös albumukat It’s your life címmel.

Az It’s your life megjelenését számos felkérés követte országszerte, a lemez pedig hamarosan aranylemez lett.

A második lemezt követően az akusztikus hangszereké lett a főszerep. A zenekar a Millenáris Teátrumban 2004. május 7-én teltházas Wood&Strings unplugged koncertet adott, ahol sikerüket az is bizonyította, hogy a közönség több alkalommal állva, hosszú percekig tartó tapsviharral köszönte meg a valóban kitűnő hangulatú estét. A koncerten közreműködött Tunyogi Orsi és Tóth Edinavokalisták, valamint John Murphy gitáros. A Mendelssohn kamarazenekarWolf Péter vezényelte, a vonósokat pedig Fekete-Kovács Kornél hangszerelte.

Jamie és Robi kitartó és sikeres munkáját a közönség mellett a szakma is elismerte, amikor 2005. márciusában átvehették a 2004-es év könnyűzenei alkotópárosának járó ARTISJUS-díjat, mellyel többek között a Wood&Strings koncertet és az arról készült lemezt is díjazta a zsűri.

A sikert és a közönség érdeklődését látva a zenekar és a menedzsment hamarosan úgy döntött, második alkalommal is megrendezi a Wood&Strings koncertet, melynek ez alkalommal már a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenyterme adott otthont 2005. április 15-én. Az érdeklődők száma pedig csak nőtt, március elejére már az összes jegy elkelt, köszönhető volt ez többek között annak is, hogy a már nagysikerű dupla album anyaga mellett az est vendége volt a Megasztár című tehetségkutató döntős szériájában feltűntSchmidt Vera, Tolcsvay László, valamint a Baba Yaga zenekar tagjai egyenesen Moszkvából. Jelen voltak a már megismert vendégzenészek is: Wolf Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar, a vonós hangszerelést ismét Fekete-Kovács Kornél készítette, a vokálszekciót Tunyogi Orsi, Tóth Edina és John Murphyerősítette.

A siker nem maradt el, ráadásul az érdeklődés is akkora volt, hogy néhány hónapra rá, 2005. június 28-án – harmadik alkalommal – ismételten a Wood&Strings zenészeié volt a főszerep, ekkor már a szabad ég alatt, a Budai Parkszínpadon.

 

Forrás: http://www.jamie-robi.hu/