godfater.

Az év produkciójának járó díjat olyan szerzők kapják, akik a dalszerzői tevékenységük mellett példamutató produkciókat hoznak létre. A Godfater. zenekar fontos jellemzője, hogy a generációk közti kölcsönös tiszteleten alapszik, ezáltal olyan különleges közösség született, ami példával járhat elöl minden zenésznek és alkotónak.

Az önjellemzése szerint a blues-rockot „vadállat energiával”, emellett virtuózan és ötletesen játszó zenekarban négy generáció egyéniségei keverednek, akik szemmel láthatóan imádnak együtt zenélni. Tátrai Tibor (gitár), Szebényi Dániel (ének, billentyű), Gotthárd Mihály (gitár), Kéri Samu (basszusgitár) és Borlai Gergő (dob). Ahogy Tátrai Tibor mondta egy interjúban, ugyan ő a csapatban „nagy öreg”, és „ez egyfajta keresztapaság, de nem hatalmat, hanem egymás iránti tiszteletet jelent”.

Első, a Fonogram-díjat is kiérdemlő lemezük címe 0, ami arra is utal, hogy ez egy közös út eleje. A Godfater. zenekar olyan színfoltja a 2022-es évnek, ami, reméljük, még sok koncertélménnyel és új dallal csal mosolyt az arcunkra.

A laudációt írta: Sebestyén Áron

Fotó: Labancz Viktória