Demjén Ferenc: Koncert (Aréna)

1989-ben kezdett szóló karrierbe. Ő volt az első aki a magyar előadók közül „bemerészkedett” a Budapest Sportcsarnokba.

1991 óta ezt még 11 alkalommal ismételte meg (az utolsó hármat már a jelenlegi Arénában).

Amikor Demjén Ferenc „Az év könnyűzenei pordukciója díjat” átveheti, úgy érzem lehetetlenség pusztán a 2007. december 30-i SportAréna koncert-ről beszélnem. Hiszen ez a fantasztikus koncert, amely az élő zene, a csodálatos dalok és a teljesen egyéni, semmivel össze nem keverhető Demjén-atmoszféra ünnepe volt, magába foglalt és összegzett mindent, amit Demjén Ferenc a magyar zenei életnek adott.

Az általa képviselt zenei értékek közül is hadd emeljem ki önkényesen a csodálatos dallamok, finom harmóniák és a briliáns prozódia iránti elkötelezettséget. Fiatal pályatársként pontosan tudom, mennyi erőfeszítést jelent eljutni egy bizonyos szintre, ám ennyi ideig ott maradni, mindig megújulni, mégis állandó értékeket képviselni egészen kivételes teljesítmény. Az ehhez szükséges mesteri tudás, belső tűz és elkötelezettség tette igazi ünneppé Demjén Ferenc decemberi koncertjét.

RÓZSA ISTVÁN

Rózsa István, a Rózsa Records tulajdonosa, hanglemezkiadó, producer. Nevéhez fűződik több mint 3 millió album eladása, több száz kisebb és több mega koncert menedzselése, úgy mint: Népstadion-, Kisstadion, Aréna-beli koncertek.

A hazai könnyűzenében végzett tevékenységéért a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének tulajdonosa. A Tabáni Fesztivál újra indításáért Budapest Díjat kapott 2006-ban.

 

Bolyki Balázs