Bognár Gyula

30 éve dolgozik a Balaton partján, mint zenész, énekes és dalszerző. Több mint 400 dalt írt, melyek kottafüzetekben is megjelentek, de rádióban és televízióban is bemutatták dalait. Írt táncdalokat, musicalt, gyermekdalokat és főleg magyar nótákat. Mesejátékait Bécsben, Budapesten a Mikroszkóp Színpadon, az Országházban adta elő a Tihanyi Vándorszínpad társulata. Nótái a 20 éve rendszeresen megrendezett Nótaolimpiákon is sikeresen szerepeltek. Nótaköröket szervez Siófokon és környékén, a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesülete vezetőségének tagja és részt vesz az énekiskola oktatásában, mint hangképző tanár és korrepetitor. Három önálló CD-je jelent meg dalaiból, melynek teljes anyagát hangszerelte és felénekelte.

2009-ben az Erzsébetvárosi Művelődési Házban ünnepelte 60. évét, s ez alkalomból jelent meg 104 nótát tartalmazó nótásfüzete a Solo Music gondozásában.

Több évtizedes munkája alapján nyugodt lelkiismerettel ajánlottam e díjra, és most köszöntöm Bognár Gyulát a 2009-es év Nótaszerzőjét.

Nógrádi Tóth István