Antonia Vai

Morvai Antónia rendkívül termékeny dalszövegíró-előadó. Angol nyelvű szövegei egyszerre líraiak és húsbavágók. Sokoldalú művész, aki a szerelemről épp olyan intenzíven és összetett módon képes gondolkodni és mesélni, mint társadalmi kérdésekről vagy hitről. Alkotásaiban szerencsésen elkerüli a giccset és a közhelyes megfogalmazást, ettől válnak magas színvonalú zenés költeményei különlegesen egyedivé. Antonia a hazai klubélet meghatározó arca, szerepelt az MR2 Akusztik című műsorban, és tavaly teltházas koncertet adott a Művészetek Palotájában. Idén jelenteti meg negyedik albumát.

Laudáció: Szabó Áron Vasaló

Stockholmban született, később Budapestre költözött, és az utóbbi években a magyar underground zenei élet egyik meghatározó énekes-dalszövegírója. Sajátos zenei világa a soul, folk-pop, R’n’B és világzene fúziójára épül. Első albumai 2012-ben jelentek meg, Tightrope című legújabb EP-je idén márciusban várható.

A sokoldalú művész az elmúlt két évben együtt dolgozott többek között Saiiddal, Senával és a ghánai születésű Mensával. Saját dalai mellett rendszeresen kap felkérést dalszövegírásra nagyobb hazai produkcióktól.

A Dal+Szerző magazinnak adott interjújában elmondta, hogy számára a zene és a szöveg szoros egységet alkot: „Ritkán írok csak zenét. Vagy dalaim lesznek szöveggel, vagy szövegek zene nélkül”.