Antares

Az Artisjus Junior Díj bizottsága évről évre nem csak a nagyközönség által elismert és szakmailag is kiemelkedő teljesítményekre kívánja felhívni a figyelmet. Meggyőződésünk, hogy van a zenekultúránknak egy olyan vékony rétege, amelyre kevesebb országos figyelem összpontosul, pedig a magas hozzáadott értékkel, az izgalmasan újragondolt megoldásokkal a magyar könnyűzene nélkülözhetetlen elemei ezek a produkciók.

Az előbb felvázoltakhoz kapcsolható a négy zenetanárból alakult Antares zenekar figyelemre méltó példája. Kolosai Ferenc énekes-basszusgitáros, Kovács Botond gitáros, Dér Dávid billentyűs, Pap Dávid Page dobos szerzőisége, zeneisége és magabiztos hangszerjátéka kiváló stílusérzékkel, a formák újragondolásának kellő bátorságával felruházott alkotói közösség. A játékukban megjelenő extra minőség az elmúlt időszakban számos sikert hozott a formációnak, többek között az Öröm a zene sorozatban lettek az év felfedezettjei, valamint a fődíj nyertesei.

Az Antares zenekart az Artisjus Junior Díj bizottsága az alkotói közösségben végzett elszánt és példaértékű munkájuk okán biztatja és díjazza.

A laudációt írta: Both Miklós

Fotó: Somay Márk