A zenei jogdíjakból kulturális-szociális célra levont összegek 30%-át a Zenei Alapítvány útján szociális támogatásra fordítjuk. A szerzők (vagy jogutódaik) rászorultsági alapú szociális támogatásra vagy nyugdíjkiegészítésre pályázhatnak. A fennmaradó 70%-ot – a Nemzeti Kulturális Alap részére történő átadással – kulturális célokra fordítjuk. Erre a szerzők az NKA-nál pályázhatnak közvetlenül.

Adatkezelési tájékoztató pályázóinknak. 

Szociális támogatások

Rászorultsági alapú szociális támogatás

A pályázati kiírás célja, hogy rászorultsági alapon szociális támogatást biztosítson a jelentős szerzői életművel rendelkező zeneszerzőknek és szövegíróknak, ideértve az elhunyt szerző özvegyét vagy kiskorú gyermekét is.

Aktuális pályázati felhívások

Jelenleg nincs pályázati felhívásunk. A leendő kiírásokról az Artisjus hírlevélben tájékoztatja majd a szerzőket és jogutódokat.

Lezárult pályázati felhívások

Pályázati felhívás rászorultsági alapú, rendkívüli szociális támogatásra

A jelen pályázat célja, hogy rászorultsági alapon,  a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel szociális támogatást biztosítson a jelentős szerzői életművel rendelkező könnyűzenei szerzőknek.

Figyelem! Ez a rendkívüli pályázati felhívás kizárólag a könnyűzenei szerzőknek szól, akik jelentős bevételkiesést szenvednek el a koronavírus miatt -például, de nem kizárólag az elmaradó fellépéseik okán.

FONTOS: kizárólag emailben fogadjuk a pályázatokat! Ezúttal sem a postai úton, sem a személyesen eljuttatott dokumentumokat nem tudjuk figyelembe venni. Megértését köszönjük!

A pályázat megjelenésének dátuma: 2020. március 23.

A pályázat beérkezésének határideje: 2020. április 7.

A teljes pályázati felhívás rendkívüli, rászorultsági alapú szociális támogatásra

Pályázati űrlap

Hozzájáruló nyilatkozat az alapítvány honlapján való közzétételhez

Adatkezelési tájékoztató

Adatlap a támogatásban részesülő szerzők részére (nem a beküldendő pályázat része!)

Nyugdíjkiegészítő szociális támogatás

A pályázati kiírás célja, hogy nyugdíjkiegészítést biztosítson a törvényben meghatározott általános öregségi nyugdíjkorhatár elérését követően a jelentős szerzői életművel rendelkező zeneszerzőknek és szövegíróknak, ideértve az elhunyt szerző özvegyét is.

Aktuális pályázati felhívások

Jelenleg nincs pályázati felhívásunk. Várhatóan 2020 augusztusában tesszük közzé következő pályázati lehetőségeinket, melyekről az Artisjus hírlevélben tájékoztatja majd a szerzőket és jogutódokat.