November 11. utáni tudnivalók (Vendéglátás)

Ezen az oldalon gyűjtöttük össze a november 11-től érvényes korlátozásokkal kapcsolatos Artisjus-információkat.

Mit kell, és mit nem kell bejelenteni az Artisjushoz?

Röviden: Nem kell bejelenteni az üzemeltetésre, nyitvatartásra, vendégfogadásra és kiszolgálásra vonatkozó korlátozást, mert azt az Artisjus a jogszabály alapján bejelentés nélkül is figyelembe veszi. A Kormányrendelettel elrendelt korlátozást, ha az a zeneszolgáltatás megszüntetésével jár, tehát nem kell bejelenteni.

Kérjük azonban bejelenteni, ha…

  • …éttermét a jogszabály alapján továbbra is nyitva tartja azért, hogy ételelvitelre a vendégeket helyben kiszolgálja és emellett folytatja a zeneszolgáltatást is. Ez továbbra is jogdíjfizetési kötelezettséggel jár. Bejelentés módja: emailben a bejelentes@artisjus.com címre.
  • …a korlátozás megszűnése (feloldása) után változás történik üzlete üzemeltetésében a korlátozás előtti időszakhoz képest. Bejelentés módja: emailben a bejelentes@artisjus.com címre.

Bővebben: tájékoztatjuk a vendéglátó üzletek üzemeltetőit, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, 2020. november 11. napjától hatályos 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet alapján az üzemeltetésre, nyitvatartásra, valamint a vendégfogadásra és kiszolgálásra vonatkozó korlátozást nem szükséges bejelenteniük, azt az Artisjus a jogszabály alapján figyelembe veszi a veszélyhelyzetre vonatkozó rendelkezések fennállásának időtartama alatt.

Negyedik negyedév: módosítjuk a kiállított értesítőket, visszautalást is teljesítünk

A 2020. negyedik negyedévére kiállított jogdíjfizetési értesítőt módosítjuk, és újra megküldjük az érintett üzemeltetőknek. Mindenkinek, aki már befizette a teljes negyedéves díjat, a november 11 – december 31-ig terjedő időszakra eső jogdíjat visszautaljuk. Ha az üzemeltetésre, nyitvatartásra valamint a vendégfogadásra és kiszolgálásra vonatkozó korlátozásokat még a negyedévben, azaz 2020. december 31-ig feloldják, úgy 2021. januárjában fogjuk ezt az időszakot kiszámlázni.

Bízunk benne, hogy karácsonyra a megszokott módon történhet az üzemeltetés – vendégekkel és zenével. Vigyázzanak magukra, egészségük megőrzése mindennél fontosabb!

Kérdéseikkel bizalommal forduljanak hozzánk!