Ügyintézés

Az alapdíjas ügyintézés során az adatokat 10 munkanapon belül eljuttatjuk az adatkérőnek. Felárért lehetőség van garantáltan rövid határidejű, azaz akár 3 munkanapon belüli ügyintézésre is. Az ügymenet lépései innen érhetőek el.

Alapdíjas ügyintézés
 • Az adatkérést mindig írásban, az alábbi online űrlapon kell elindítani.
 • Az űrlap beérkezése után ellenőrizzük, hogy az adatok rendelkezésre állnak-e.
 • Ha az adatok nem állnak rendelkezésre, erről írásbeli értesítést küldünk az adatkérőnek. Ebben az esetben az ügyintézés természetesen ingyenes.
 • Ha az adatok rendelkezésre állnak, 10 munkanapon belül megírjuk a fizetendő díj összegét, amelyet átutalással kérünk befizetni.
 • A befizetést igazoló bizonylatot faxon vagy emailben kell eljuttatni az Artisjushoz.
 • A bizonylat beérkezését követő 5 munkanapon belül a kért jogutód-adatokat az adatkérő rendelkezésére bocsátjuk írásban.
 • Az adatszolgáltatás emailben történik; az adatok megküldésével egyidőben a Jogi Főosztály az adatkérőnek a térítés befizetését igazoló számlát postai úton juttatja el.
Sürgősségi ügyintézés

Magasabb díj ellenében lehetőség van az ügyintézést meggyorsítani. Az adatkérés elküldésekor szükséges jelezni az űrlapon, hogy sürgősségi ügyintézést kér az adatkérő.

Előnye a normál ügyintézéssel szemben, hogy a díj beérkezésétől függően akár 3 munkanap alatt küldjük a jogutódok adatait.

Kérdése van az online űrlappal, esetleg az ügyintézés menetével kapcsolatban?

Hívjon minket a (1) 488 2636 telefonszámon munkanapokon!

  Ön tagja az Artisjusnak?

  Ha igen, az adatkérésében már érdemes jeleznie tagi minőségét, hogy a kedvezményes díjazásban részesülhessen (ha nem biztos abban, hogy Ön már tagunk-e, ellenőrizheti honlapunkon: https://www.artisjus.hu/egyesulet/tagsag

  Ha ismeri Artisjus azonosítóját (kizárólag számjegyekből álló azonosító), kérjük, adja meg

  Az Ön emailcíme

  Erre a címre küldjük majd el a beküldött adatkérést.

  Kérjük válasszon!

  Magánszemély vagyok adószám nélkül

  Magánszemély vagyok adószámmal


  2020. július 1-től a számlákon kötelező feltüntetnünk partnereink adószámát.

  Cég, szervezet, intézmény nevében kérek adatot.
  irányítószám, település neve, utcanév, házszám  2020. július 1-től a számlákon kötelező feltüntetnünk partnereink adószámát.  Kérjük, itt adja meg, hogy mely elhunyt szerző(k) jogutódainak adatait szeretné megkapni  Például: "a szerző egyik művének újbóli kiadása könyvben" vagy "a szerző műveinek színpadra állítása"  megadható emailcím, faxszám vagy levelezési cím

  Kérjük, válasszon!

  Ha a kért adatok az Artisjus nyilvántartásában nem szerepelnek, kérem, hogy az Artisjus a jogutódok keresése iránt helyezzen el felhívást honlapján. Hozzájárulok ahhoz, hogy nevemet, (nem természetes személy esetén) székhelyemet és az adatkérés célját, valamint alábbi, ennek hiányában fent megjelölt elérhetőségemet a felhívásban közzétegyék

  A honlapon megjelenő felhívásban ezt az elérhetőséget tegyék közzé: