A 23 óráig tartó nyitvatartással kapcsolatos információk

Az éjfélen túl nyitva tartó üzleteknek nem szükséges külön bejelenteni az Artisjus felé a nyitvatartási időt 23 órára korlátozó kormányrendelet miatti változást.

Azonban a kormányrendelettel bevezetett nyitvatartási korlátozást követően – amennyiben a korlátozás megszűnésétől számított 15 naptári napon belül nem jelzi felénk, hogy továbbra is csökkentett nyitvatartással üzemel tovább – a legutolsó hivatalos igazolás alapján alátámasztott bejelentés, illetve az adatlapon/felhasználási szerződésen feltüntetett nyitvatartás alapján folytatjuk a számlázást. Abban az esetben tehát, ha a korlátozás megszűnését követően csökkentett nyitvatartással működik tovább, úgy erről bejelentést kell tennie, és kérjük, ehhez csatolja az önkormányzati igazolást.

A hatályos „V” jelű Jogdíjközlemény alapján a 23.00 és a 24.00 óráig nyitva tartó üzleteknél az alapjogdíj tekintetében nincs különbség – a napi alapjogdíj mindkét nyitvatartási idő esetén ugyanaz. A jogdíjfizetési értesítőkön a 23.00 és 24.00 óráig nyitva tartó üzletek esetén egységesen a 24 óráig történő nyitvatartást tüntetjük fel.

Jogdíjfizetés szempontjából a kormányrendelettel bevezetett nyitvatartási korlátozás csak az éjfélen túl nyitva tartó üzleteket érinti.


Második és harmadik negyedévre vonatkozó jogdíjfizetési értesítők postázása


A veszélyhelyzetre, illetve annak megszűntetését követő járványügyi helyzetre figyelemmel a 2020. második és harmadik negyedévre vonatkozó jogdíjfizetési értesítőt nem a negyedév elején, hanem annak második harmadában, vagy végén küldtük ki.

Az Artisjus azért döntött a későbbi kiküldés mellett, hogy figyelembe tudja venni járványhelyzet idején az üzemeltetésben bekövetkezett, így a jogdíj megállapítását befolyásoló változásokat – akár a későbbi bejelentések esetén is.

A 2020. negyedik negyedévére vonatkozó jogdíjfizetési értesítőt október közepén postázzuk Önnek.