Újranyitás és más változások bejelentése

Kérjük, jelentse be mielőbb a vendéglátóhelye üzemeltetésével kapcsolatos változásokat. Így például azt is jelezze felénk, ha újra megnyitja vendégei előtt akár csökkentett befogadóképességgel belső vendégterét, vagy kerthelyiségét, teraszát, ahol zenét szolgáltat.

Miért fontos, hogy mielőbb bejelentse nekünk az üzemeltetésben beállt változásokat?

Az Ön által beküldött adatok alapján tudjuk a szerzői jogdíj összegét pontosan, a jelenlegi felhasználási körülmények alapján kiszámítani.

Az Artisjus 2020. április végéig a vendéglátásra vonatkozóan a jogdíjfizetést felfüggesztette. Az ezt követő bezárásokról, újranyitásokról, egyéb változásokról kérjük, tájékoztasson bennünket.

Hogyan tudom bejelenteni az Artisjushoz az üzletem, kerthelyiségem újranyitását és más változásokat?

Kérjük, küldjön nekünk emailt a bejelentes@artisjus.com címre, és ebben adja meg az alábbi információkat.

Milyen adatokat szükséges elküldenem emailben?

Üzlettel kapcsolatos információk

 • Kérjük, adja meg üzlete újranyitásának dátumát!
 • Ha az üzlet idényjellegű, úgy kérjük adja meg az üzemeltetés tervezett záródátumát is. Ha ezt még nem tudja, elég később bejelentenie.
 • Mely napokon, és hány órától hány óráig van nyitva az üzlet? (például „hétfőtől szombatig 11 órától 22 óráig”)
 • Üzletének mely része van nyitva? Belső helyiségek, vagy a kerthelyisége, terasza?
 • Hány fő befogadására alkalmas a vendégek számára nyitva álló terület?
 • Tervez zenés rendezvényeket tartani, vagy a korábban heti, havi rendszerességgel számlázott rendezvényeit tervezi folytatni? Vagy szünetelteti ezeket? (zenés műsor, élő fellépés)

Zeneszolgáltatással kapcsolatos adatok

 • Zenét szolgáltat az újranyitást követően  az üzletben?
 • Hol szolgáltat zenét? (például mindenhol, vagy csak a belső helyiségekben, a kerthelyiségben, teraszon, stb.)
 • Kérjük, adja meg a zeneszolgáltatás első napját, ha az különbözik az újranyitásának dátumától.

Kapcsolattartáshoz szükséges adatok

 • Kérjük, adja meg az Artisjustól kapott bármely jogdíjfizetési értesítőn található hivatkozási számot. (Ezt a jogdíjbekérő jobb felső részén találja. Amennyiben nincs Önnél jogdíjfizetési értesítő, kérjük, hogy adja meg az üzlet nevét, címét és az üzemeltető nevét)
 • Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? Kérjük, adja meg az Ön, vagy kapcsolattartója telefonszámát, e-mail címét és nevét.

Ha a most bejelentett adatokhoz képest további változások történnek, kérjük, hogy azokat is jelezze majd felénk ugyanezen a módon. Köszönjük!

További fontos információ

Kérjük, hogy e-mailes bejelentését is vállalkozása képviselője vagy képviseletére feljogosított személy tegye meg felénk!

Az Artisjus az egyszerű e-mailes bejelentést a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel és legfeljebb annak ideje alatt teszi lehetővé. Ezt követően ismét a jogszabálynak megfelelő, cégszerűen aláírt bejelentést kell majd tenni, és az Artisjus részére megküldeni. Az ezzel kapcsolatos teendőkről honlapunkon fogunk tájékoztatást adni.

Ha nem okoz Önnek túlzott terhet, cégszerűen aláírt bejelentését most is megteheti az innen letölthető adatlap kitöltésével és postai úton történő beküldésével.

Ha a hatályos jogszabályok az üzletek nyitvatartását korlátozások nélkül újra lehetővé teszik és más bejelentés a zárva tartásról vagy a zenefelhasználás tartós megváltoztatásáról nem áll a rendelkezésünkre, a 2020. március 16. napjáig  nyilvántartásunkban rögzített adatok alapján folytatjuk a zenefelhasználásért fizetendő jogdíjak megállapítását és számlázását.

Kérjük ezért, hogy a vendéglátó üzletével kapcsolatos valamennyi bejelentést a lehető legrövidebb időn belül szíveskedjék megtenni!